سولفات آلومینیوم
رایج ترین نمک آلومینیوم با فرمول مولکولی Al2S3O12 است که به صورت بلورهای جامد سفید یا مایل به سفید، بی بو و با طعم جزئی شیرین است. سولفات آلومینیوم از پایداری حرارتی بسیار بالایی برخورددار بوده و میزان فراریت بسیار پایینی دارد. این نمک به طور طبیعی در دهانه آتشفشان ها و زباله های معدنی یافت می شود و به دو حالت آب دار و بی آب وجود دارد که فرم آب دار آن بیشتر به صورت 5 آبه و 18 آبه است.
به دلیل ماهیت نمکی آن، به شدت مستعد هیدرولیز است به گونه ای که در محلول کربنات ها و سولفیدها به سرعت هیدرولیز شده و رسوب سفید رنگ ته نشین می شود. همچنین، در اثر اعمال حرارت به شدت منبسط شده و حالت اسفنجی تبدیل می شود. این ترکیب به دلیل پایداری حرارتی بالا، در اثر کلسینه کردن به شدت داغ شده و رنگ قرمز حرارت تبدیل شده و با ادامه فرآیند، به صورت گازهای تری اکسید گوگرد و آلومینا تجزیه می شود. سولفات آلومینیوم به دلیل کاربردهای فراوان صنعتی، با نام های تجاری دیگری مانند نمک آلومینیوم، کیک زاج، فیلتر زاج و زاج مایع شناخته می شود.
خواص و ویژگی های سولفات آلومینیوم
این ترکیب یک جامد کریستالی یا پودری با رنگ سفید یا مایل به سفید، بی بو، و با طعم کمی شیرین و یک نمک فلزی و
ترکیب معدنی نسبتا سمی با فرمول شیمیایی Al2(SO4)3 بوده که به دو صورت آبدار و خشک وجود دارد. این ماده در آب محلول بوده و با افزایش دما میزان انحلال پذیری آن افزایش می یابد. همچنین، در الکل ها به ویژه
اتانول و اسیدهای معدنی نیز به صورت جزئی انحلال پذیر است. از نظر حرارت و فراریت یک ترکیب بسیار پایدار بوده و در دماهای بالای 700 درجه سانتیگراد کلسینه شده و به صورت گازهای گوگرد تری اکسید و آلومینا تجزیه می شود. همچنین، با اعمال حرارت تا 250 درجه سانتیگراد، این ترکیب به شدت متورم شده و به صورت اسفنج تبدیل می شود.
ساختار فلوکولنت یا اسفنج مانند آن که به صورت اکسید آلومینیوم بوده، یک جاذب بسیار قوی برای رنگدانه و الیاف ها بوده و به عنوان جاذب و خشک کننده در صنعت رنگرزی و تصفیه استفاده می شود. گریدهای مختلفی از این ماده در صنعت است که از این میان نوع خشک و نوع 18 آبه آن به دلیل پایداری زیاد، بسیار پرکاربرد است.
سولفات آلومینیوم با جرم مولی 342.15 گرم بر مول، دانسیته 2.672 گرم بر سانتی متر مکعب، نقطه ذوب بالا 700 درجه سانتیگراد به صورت یک ترکیب پودری یا بلورهای کریستالی خشک است. در حضور اکسنده های قوی، آب یا رطوبت و همچنین حرارت مستقیم حساس بوده و در اثر حرارت بالا تجزیه شده و گازهای سمی و خطرناک اکسید آلومینا و تری اکسید گوگرد آزاد می کند.
کاربرد سولفات آلومینیوم
- مصرف کشاورزی (تنظیم اسیدیته خاک)
- تصفیه آب (از بین بردن ناخالصی های میکروسکوپی)
- خشک کردن الیاف ها و پارچه
- تهیه کاغذ
- تهیه حشره کش ها در کشاورزی
- تهیه بکینگ پودر در کیک ها
کاربرد سولفات آلومنیوم قطران شیمی
- مناسب برای مدارس (اهداف آموزشی)
- مناسب دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی
- مناسب صنایع و کارخانجات
- مناسب صنایع خانگی و کارگاهی
نکات ایمنی مواجهه با سولفات آلومینیوم
درمان مسمومیت با این ترکیب یا تماس با آن از اقدامات احتیاطی رایج و عملی در مورد تماس با هر ماده سمی است. اگر روی پوست یا چشمهایتان نفوذ کرد، ناحیه در معرض آن را باید فوراً برای چند دقیقه یا تا زمانی که احساس سوزش از بین برود، شستشو دهید. هنگام استنشاق باید از ناحیه حاوی غبارات این ماده دور شوید و هوای تازه را چندین بار تنفس کنید. در صورت خوردن این ماده و هوشیار بودن مصدوم، می توان از طریق استفراغ فرد را تا حدی درمان کرده و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کرد. مانند هر ماده شیمیایی خطرناک، باید اقدامات لازم برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آنها انجام شود، به خصوص اگر سولفات آلومینیوم با آب مخلوط شود.
فروش سولفات آلومینیوم
فروشگاه ای آز فروشگاهی فعال در حوزه فروش اینترنتی مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی و تجهیزات آزمایشگاهی-پژوهشی است که آماده فروش سولفات آلومینیوم با بهترین قیمت و کیفیت ممتاز در بسته بندی های مقرون به صرفه و با کیفیت ممتاز در گرید آموزشی و آزمایشگاهی و از برندهای معتبر ایرانی، هندی، چینی و اروپایی به مدارس، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، صنایع و کارخانجات است.
خرید سولفات آلومینیوم قران شیمی
کاربر موظف است پیش از اقدام به خرید این کالا، صفحه
قوانین و مقررات وبسایت را مطالعه کند. شما می توانید سولفات آلومینیوم را با قیمت مناسب از فروشگاه اینترنتی ای آز در بسته بندی های متنوع تهیه کنید. برای این منظور، از بخش " افزودن به سبد خرید" اقدام به ثبت سفارش کالای مورد نظر بکنید.