با اشتراک در خبرنامه همیشه از آخرین تخفیفات و رویدادهای مهم ما مطلع خواهید شد
از روشهایی مانند استفاده از دستگاههای نرمکننده آب، تعویض یون، یا افزودن مواد شیمیایی خاص میتوان برای کاهش سختی آب استفاده کرد.
سختی سنج آب باید به طور منظم، معمولاً قبل از هر استفاده یا طبق دستورالعمل سازنده، کالیبره شود.
بله، سختی سنجها میتوانند برای اندازهگیری سختی آب استخر و حفظ تعادل شیمیایی مناسب استفاده شوند.
الکترودها باید در محلول نگهدارنده مخصوص یا آب مقطر نگهداری شوند تا از خشک شدن و آسیب دیدن آنها جلوگیری شود.
سختی سنج دیجیتال از الکترودها یا سنسورها برای اندازهگیری دقیق استفاده میکند، در حالی که کیت شیمیایی از واکنشهای شیمیایی و تغییر رنگ برای تعیین سختی بهره میبرد.
یکی از دستگاههای پر کاربرد برای سنجش آب ، دستگاههای سختی سنج دستی می باشند که به راحتی هر کسی در منزل قادر است با آن ، وضعیت سختی آب را بسنجد . معنی TDS در اصطلاح یعنی مجموع کل املاح محلول در آب.
سختی سنج آب ابزاری است که برای اندازهگیری میزان سختی آب، که به وجود کاتیونهای کلسیم (Ca²⁺) و منیزیم (Mg²⁺) در آب اشاره دارد، استفاده میشود. سختی آب معمولاً بر حسب میلیگرم بر لیتر (mg/L) یا گِرین بر گالون (gpg) بیان میشود. سختی سنجهای آب معمولاً به دو نوع تقسیم میشوند: سختی سنجهای دیجیتال و کیتهای شیمیایی. دستگاههای دیجیتال از روشهای الکتروشیمیایی یا اپتیکی برای تعیین سختی آب استفاده میکنند، در حالی که کیتهای شیمیایی شامل واکنشهای شیمیایی و تغییر رنگ برای تعیین مقدار سختی هستند.انواع مختلفی از سختی سنج وجود دارد. نمونه های قابل حمل آن معمولا به صورت قلمی ساخته می شوند که به راحتی درون جیب قرار گرفته و می توانید آن را با خود جابجا کنید. خصوصا برای کسانی که در طبیعت هستند و دوست دارند آب چشمه ها و رودخانه های مسیر خود را قبل از استفاده از لحاظ سختی آزمایش کنند. نمونه های آزمایشگاهی از TDSمتر ممکن است از لحاظ ابعاد کمی بزرگتر باشند و یا متعلقات بیشتری با خود داشته باشند. البته آنها را نیز به گونه ای درنظر می گیرند که درون یک کیف قرار گرفته و حمل آن آسان باشد.
سختی سنجهای آب از دههها قبل برای اندازهگیری سختی آب در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفتهاند. این ابزارها از زمان معرفی اولیهشان، که اغلب شامل روشهای شیمیایی ساده بودند، پیشرفت زیادی کرده و به دستگاههای دیجیتال پیچیدهتری تبدیل شدهاند که دقت و راحتی بیشتری را فراهم میکنند.
بعضی انواع سختی سنج برای محیط های بیرون ساخته شده اند و قابلیت هایی مانند ضد آب بودن و ضد ضربه بودن دارند. در این صورت نگرانی کمی درمورد خراب شدن وصدمه دیدن آن، خصوصا زمانی که در طبیعت هستید وجود دارد.
واحد سنجش سختی PPMمی باشد که مخفف part per million است. عدد اندازه گیری شده میزان ناخالصی ها را در هر یک میلیون از واحد نشان میدهد.
برای سنجش کیفیت آب فاکتورهای مختلفی مورد ارزیابی قرار میگیرد. یکی از آنها TDS است که به معنای کل املاح حل شده در آب می باشد. از طریق اندازه گیری tds آب میتوان میزان املاح موجود در آب را ارزیابی نمود. به همین دلیل به آن دستگاه سختی سنج آب نیز گفته میشود. برای اندازه گیری TDS آب ، از ابزاری به نام tds متر یا همان سختی سنج آب استفاده میکنیم که در انواع مختلفی موجود است.
واحد سنجش TDS آب ppm می باشد که به معنای مقدار کل ذرات موجود در یک میلیون واحد از آب است. تصویر زیر چند نمونه دستگاه tds متر inline (نمونه های سمت راست) ، دستگاه tds متر پرتابل ساده (دو نمونه وسط) و یک نمونه سختی سنج آزمایشگاهی قابل حمل (نمونه سمت چپ) را نشان می دهد .
tds متر را از لحاظ میزان دقت میتوان در دو دسته ی خانگی و آزمایشگاهی طبقه بندی نمود:
سختی سنجهای دیجیتال معمولاً از طریق اندازهگیری هدایت الکتریکی یا تغییرات نوری به میزان کاتیونهای کلسیم و منیزیم در آب پی میبرند. کیتهای شیمیایی از طریق واکنش شیمیایی و تغییر رنگ مقدار سختی را مشخص میکنند.
بعضی از مدلهای TDS متر دارای قابلیت جبران دما هستند و میتوانند اختلاف دمای جزیی را اصلاح نمایند. بدلیل اهمیت دما در اندازه گیری، بسیاری از مدلهای سختی سنج دارای دماسنج داخلی هستند و میتوانند دمای آب را به سانتی گراد و فارنهایت نمایش دهند.
همه انواع سختی سنج دارای یک نمایشگر کوچک هستند که اطلاعات را از طریق آن نمایش می دهند. ممکن است کلیدی برای ثابت نگه داشتن عدد قرایت شده (کلید Hold ) وجودداشته باشد تا در شرایطی که مجبور هستید سختی سنج را وارد یک برکه یا گودال آب کنید و امکان مشاهده نمایشگر در آن وضعیت وجود ندارد، با زدن این کلید، عدد محاسبه شده، ثابت شده و بتوانید آن را ببینید.
مساله مهمی که برای TDS متر مهم است، کالیبره بودن آن و کالیبره کردن میباشد. دقت سختی سنج در ابتدا توسط کارخانه تنظیم شده که به آن کالیبره شدن می گویند. اما پس از مدتی استفاده ممکن است سختی سنج دقت خود را از دست داده باشد و نیاز به کالیبره شدن داشته باشد. در بعضی انواع سحتی سنج، محلولهای بسیار دقیقی برای انجام کالیبراسیون وجود دارد.
هر دستگاه سختی سنج محدوده خاصی از سختی رامی تواند اندازه گیری کند. البته برای اغلب آبهای شهری میزان سختی عددی بین ۰ تا ۲۰۰۰ است. اما اگر نیاز دارید آب دریا و یا آبهای با سختی بسیار بالا را اندازه بگیرید، به محدوده کاری سختی سنج دقت کنید.
tds متر با باطری های کوچک سکه ای کار می کند و این باطری ها به راحتی قابل تعویض هستند. معمولا دو عدد باطری برای تغذیه TDS متر تعبیه شده است. تا زمانی که باطری از TDSمتر خارج نشده، TDS متر قابل استفاده است و پس از ان باید مجددا کالیبره شود.
برای اندازه گیری TDS آب ، مقداری آب درون در پوش (پوشش محافظ) ریخته و درب tds متر را می بندیم. همچنین میتوان قسمت سر tds متر را وارد ظرف آب نمود. دقت داشته باشید که آب نباید تلاطم داشته باشد. بنابراین لازم است حدو ۵ ثانیه برای خوانش عدد صبر نمود. از طرفی دمای آب باید بین ۲۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد باشد. برای دماهای بالاتر یا پایین تر احتمال وجود خطا می باشد.پس از اندازه گیری tds آب ، لازم است دستگاه را با تکان دادن خشک کرده و سپس در محل خود قرار دهید.
نکته مهم این است که در ابتدای ورود tds متر به آب، بهتر است آن را درون آب تکان دهید تا اگر حباب هوا در اطراف سوزنهای پراب قرار گرفته، جدا شود. پس از آن اجازه دهید آب راکد شود و سپس عدد را قرائت کنید.
درست کار کردن TDS متر در گرو کالیبره بودن آن است. در آزمایشگاه یا کارخانه سازنده، دستگاه سختی سنج آب را با استفاده از محلول های استاندارد، کالیبره میکنند تا مطمئن باشند همواره عدد درست را نشان میدهد. با این حال به مرور زمان ممکن است دستگاه از حالت استاندارد خارج شده و نیاز به کالیبره شدن مجدد داشته باشد.
برای کالیبره کردن دستگاه تی اس متر نیاز به محلول کالیبراسیون وجود دارد. در TDS مترهای حرفه ای ممکن است یک یا دو محلول کالیبراسیون همراه دستگاه عرضه شود. در صورتی که محلول کالیبراسون در اختیار ندارید، میتوانید آن را از ازمایشگاه های معتبر و متناسب با tds متر خود تهیه نمایید.
محلول کالیبراسیون را به مقدار خیلی کم داخل درپوش بریزید و TDS را اندازه گیری کنید. در صورتی که عدد درستی نشان داده نشد، با استفاده از پیچی که در پشت TDS متر قرار دارد، آن را تنظیم نموده تا عدد درست نشان داده شود.
بعضی از دستگاه های سختی سنج آب حرفه ای امکان کالیبره شدن به صورت خودکار را دارا می باشند.برای خرید انواع فیلتر تصفیه آب , بهترین دستگاه دیجیتالی سختی سنج آب می توانید از محصولات و خدمات شرکت ثمین آب با بهترین کیفیت و گارانتی طلایی بهره مند شوید.
نگهداری
تمیز کردن
با توجه به این نکات و اطلاعات، میتوانید سختی سنج مناسبی برای نیازهای خود انتخاب و از آن بهطور بهینه استفاده کنید.
به فروشگاه ایآز، مرجعی برای خرید موادشیمیایی ، تجهیزات پزشکی و ابزار دقیق و…، اعتماد کنید . ما به عنوان یکی از معتبرترین فروشگاههای آنلاین فروش ابزار دقیق در ایران، آماده پاسخگویی به نیازهای متفاوت شما هستیم.
سختی سنج آب از ابزارهای دقیق در زندگی روزمره، صنعت، کشاورزی و تحقیقات علمی برای نظارت بر کیفیت آب و اطمینان از سالم بودن آب برای مصرف مفید است.. با توجه به نیاز و کاربرد خاص، نوع مناسب سختی سنج آب را انتخاب کنید. ایآز این اطمینان خاطر را به شما می دهد که کلیه محصولات خود را با کیفیت بالا و قیمت مناسب در اختیار شما عزیزان قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از خرید سختی سنج می توانید با همکاران ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید.