آشنایی با کاغذ صافی و فیلترهای آزمایشگاهی
امروزه در اغلب آزمایشگاه ها لوازم و وسایلی وجود دارد که نیاز مشترک هر آزمایشگاهی است و وجود چنین تجهیزاتی عمدتا ضروری است. کاغذ صافی و فیلتر های آزمایشگاهی از این دسته از لوازم هستند. کاغذ صافی و فیلتر های آزمایشگاهی کارکرد های متفاوتی دارند. از کاغذ های صافی اغلب در آزمایشگاه های زیست شناسی و شیمی استفاده می شود. کاغذ های صافی را معمولا از الیاف سلولز می سازند و سپس آن را به موادی مانند
اسید کلریدریک (HCL) و
اسید هیدروفلوئوریک (HF) آغشته می کنند.
کاغذ صافی را به منظور جداسازی جامدات از مایعات، فیلتر کردن و خالص سازی مورد استفاده قرار می دهند. مهمترین کاربرد کاغذ های صافی مربوط به
استخراج نقره و طلا است. متخصصان در استخراج این مواد محلول های نیترات نقره و کلیرید طلا را توسط
کاغذ ها صافی جداسازی می کنند. فیلتر های آزمایشگاهی نیز یکی دیگر از تجهیزات ضروری اغلب آزماشگاه ها محصوب می شوند. از این فیلتر ها به منظور پاکسازی و فیلتر بخارات، دود، گاز های ناخواسته و میکرو ارگانیسم ها پیش از وارد شدن به فن مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع کاغذ صافی
کاغذ های کاغذ های صافی را از دو نظر می توان تقسیم کرد: 1-بافت کاغذ 2- جنس کاغذ. در تقسیم بندی اول کاغذ های صافی از نظر اندازه بافت به سه دسته بافت ریز، متوسط و درشت تقسیم می شوند.
کاغذ صافی بافت ریز به کاغذ صافی هایی گفته می شود که دارای تخلخل 2 تا 3 میکرون می باشند و از آن برای جداسازی رسوب های بسیار کوچک استفاده می شود.
کاغذ های صافی با بافت متوسط دارای تخلخل 8 تا 10 میکرون می باشند.
کاغذ های صافی بافت درشت نیز دارای تخلخل بالای 8 تا 10 میکرون هستند و جداسازی رسوبات دانه درشت و همچنین رسوبات ژلاتینی توسط این کاغذ ها صورت می گیرد.
علاوه بر این درتقسیم بندی دوم، کاغذ های صافی را از نظر جنس می توان مقایسه کرد. این کاغذ ها از نظر جنس به انواع بسیاری تقسیم می شوند که هر کدام کاربرد و استفاده مخصوص به را دارند. بعضی از آن ها عبارتند از: کاغذ فیلتر سلولوزی، کاغذ صافی غشایی، کاغذ صافی کمی، کاغذ صافی کیفی، کاغذ صافی شیشه ای
انواع فیلتر های آزمایشگاهی
همانطور که پیش تر گفته شد فیلتر های آزمایشگاهی جزء تجهیزاتی هستند که وجود آن آن ها در اغلب آزمایشگاه ها ضروری است اما فیلتر های استفاده شده در آزمایشگاه های مختلف با توجه به نوع و کارکرد آزمایشگاه تغییر می کند. این فیلتر ها انواع مختلفی دارند برخی از رایج ترین این فیلتر ها به شرح زیر است:
فیلتر هپا
از این فیلتر ها برای حذف ذرات معلق هوا استفاده می شود و جنس آن از نوعی پلیمر فشرده است که دارای منفذ های کوچک می باشد.
فیلتر اولپا
از این نوع فیلتر ها برای حذف ذره های فوق العاده ریز موجود در هوا استفاده می شود.
فیلتر کربن فعال
این فیلتر ها در اغلب آزمایشگاه های شیمی مورد اسفاده قرار می گیرد. مواد شیمیایی سمی، مواد خورنده، مواد اسیدی، مواد بازی که به صورت بخارات در هوا موجود می باشد توسط این فیلتر ها پاکسازی می شود.
فیلتر های جذب شیمیایی
این فیلتر ها با تشکیل باند های شیمیایی و انجام واکنش با ذرات آن ها را جذب می کنند.
تهیه و خرید فیلتر های آزمایشگاهی و کاغذ صافی
با توجه به کاربرد روز افزون فیلتر های آزمایشگاهی و کاغذ صافی شرکت های بسیاری اقدام به تولید این محصولات کرده اند. اغلب خریداران این محصولات مسئولان آزمایشگاه ها هستند این افراد برای خرید فیلتر های آزمایشگاهی و
کاغذ صافی مورد نظر خود می توانند به فروشگاه ها و مغازه های سطح شهر ها مراجه کنند همچنین امکان تهیه و خرید آنلاین این محصول نیز که امروزه این روش بسیار رایج تر است وجود دارد. هنگام خرید این تجهیزات باید نکات بسیار زیادی را در نظر گرفت اما مهترین نکته اطمینان داشتن اصل بودن و مرغوبیت محصول است. به همین سبب باید این لوازم را از شرکت هایی تهیه کرد که دارای نشان استاندارد بوده و بتوان از مرغوبیت محصولات آن اطمینان حاصل کرد.
فروشگاه اینترنتی ای آز ارائه دهنده انواع فیلتر های آزمایشگاهی و کاغذ صافی با بالاترین کیفیت و نازل ترین قیمت می باشد.