معرفی و کاربرد ترمومتر دیجیتالی
ترمومترها (دماسنجها) جهت اندازه گیری و کنترل دما در صنایع مختلف شیمیایی، غذایی، دارویی، پزشکی، نساجی و ... به کار می روند. این دماسنج ها نسل جدیدی از ابزار دقیق هستند که با کمک پیشرفت تکنولوژی در الکترونیک به بازار عرضه شده اند. این ابزار دقیق قابلیت کنترل دما را به خوبی دارند و گاهی دارای چندین سنسور ورودی دمایی هستند. این ترمومترها قابل حمل بوده، بسیار سبک هستند و به علت دیجیتالی بودن به راحتی قابلیت استفاده برای هر فردی را دارند.
این ابزارها به دو صورت تماسی و غیر تماسی دما را اندازه گیری میکنند. در روش تماسی که بیشتر در مدلهای آنالوگ استفاده میشود، معمولاً از یک سنسور ترموکوپلی برای سنجش دمای جسم مورد سنجش بهره گرفته میشود. در روش غیر تماسی که معمولاً در مدلهای دیجیتالی بیشتر کاربرد دارد، از تابش نور فرو سرخ (امواج مادون قرمز) استفاده میشود. این دماسنجها دما را با دو مقیاس اندازه گیری فارنهایت یا سانتی گراد نشان میدهند.
دماسنجهای دیجیتال، ابزارهای سنجش دمای بسیار حساستری هستند؛ لذا در صنعت استفاده بسیار زیادی پیدا کردهاند. ترمومتر دیجیتال در واقع از حسگرهایی تشکیل شده است که بر اساس تغییرات دمایی، جریان عبور کرده از خود را تغییر میدهند. با استفاده از همین تغییرات، میتوان دما را مورد سنجش قرار داد. دماسنجهای دیجیتالی با توجه به حساسیت و دقت بسیار بالایی که دارند میتوانند دما را از -۵۵ درجه سانتی گراد تا +۱۲۵ درجه سانتی گراد اندازه گیری کنند.
