با اشتراک در خبرنامه همیشه از آخرین تخفیفات و رویدادهای مهم ما مطلع خواهید شد
گارانتی اصالت کالا
ارسال سریع به سراسر کشور
بازگشت کالا به دلیل "انصراف از خرید" در صورتی مورد قبول است که پلمپ کالا باز نشده باشد.
کروزه چینی یک بوته آزمایشگاهی از جنس چینی سرامیکی است که برای عملیات حرارتی غیرمستقیم مانند خاکسترگیری، کلسیناسیون، تعیین آب تبلور، تبخیر و سوزاندن مواد مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار به دلیل مقاومت حرارتی مناسب، بیاثر بودن نسبت به بیشتر مواد شیمیایی و دوام بالا، یکی از تجهیزات اصلی آزمایشگاههای تحقیقاتی، صنایع غذایی و شیمی تجزیه به شمار میرود.
کروزه ها و پوشش های آنها از مواد مقاوم در برابر دمای بالا، معمولاً چینی، آلومینا یا یک فلز بی اثر ساخته شده اند. سرامیک هایی مانند آلومینا، زیرکونیا و به خصوص منیزیم بالاترین دما را تحمل می کنند. اخیراً از فلزاتی مانند نیکل و زیرکونیوم استفاده شده است. درب ها معمولاً شل هستند تا اجازه دهند گازها در طول گرم شدن نمونه داخل خارج شوند. بوته چینی و دربهای آنها میتوانند به شکلهای بالا و کم شکل و در اندازههای مختلف باشند، اما معمولاً از بوتههای چینی کوچک 10 تا 100 میلیلیتری برای آنالیز شیمیایی گرانشی استفاده میشود.

کروزه چینی از ترکیب سیلیکا، آلومینا و فلدسپات ساخته شده و دارای سطحی صاف، وزن کم و مقاومت حرارتی تا حدود 950–1100°C است. این بوتهها برای حرارتهای تدریجی و غیرمستقیم مناسب بوده و برای شعله مستقیم و ذوب فلزات طراحی نشدهاند.
| ویژگی | کروزه چینی | بوته کاسهای هواگاز |
| جنس | چینی سرامیکی آزمایشگاهی | خاک نسوز + فیو سیلیکا |
| مناسب برای | کوره، حرارت غیرمستقیم | مشعل هوا–گاز |
| دمای کاری | 950–1100°C | تا 1400°C |
| ذوب طلا | ❌ مناسب نیست | ✔ مناسب |
توجه داشته باشید که به هنگام گرم کردن بوته چینی باید آن را با گیره مخصوص خودش نگه داشت و یا روی حفره مثلث نسوز که از جنس فلز و سه تکه روکش چینی می باشد و کاربرد آن برای کروزه نگهداری از آن موقع گرم کردن است، گذاشت.
کروزه چینی در برابر شک حرارتی مقاوم نیست ینابراین قبل از خروج از کوره باید اجازه دهید سرد شده و سپس خارج شود.
بوته چینی (کروزه چینی)